Kamppailijan ruokavalio

Krav Maga -harrastajan ei tarvitse olla huippukunnossa, eikä ylipainokaan estä itsepuolustusharrastuksen aloittamista. Krav Maga on kuitenkin fyysisesti raskasta, aivan kuten useimmat muutkin itsepuolustuslajit, ja sen vuoksi harrastajan on hyvä pitää huolta itsestään syömällä terveellisesti ja välttämällä ylipainon kertymistä. Riittävästä proteiinin saannista maitotuotteita ja lihaa nauttimalla on syytä huolehtia, jotta lihaskunto säilyisi hyvänä. Jo yleisenkin terveydentilan vuoksi kannattaa välttää kovien rasvojen, sokerin ja hiilihydraattien lähteitä, kuten pikaruokaa ja epäterveellistä välipalojen napostelua.

27996-pork-chop-dinner

Tärkeintä on kuitenkin, ettei harrastajan ruokavalio ole liian yksipuolinen, sillä kehon hyvinvoinnin kulmakivi ovat monipuoliset, terveelliset ja vitamiinipitoisert ruokailutavat. Itseään ei kannata kuitenkaan kurittaa liikaa Krav Maga -harrastuksen vuoksi – jokainen meistä on erilainen, ja meillä kaikilla on toisinaan oikeus nauttia hyvästä ruoasta ja hyvästä harrastuksesta.

Krav Magan harrastajan on ehdottoman tärkeää pitää huolta riittävästä veden juomisesta ja magnesium-arvoista, jotka helposti pääsevät laskemaan liian alas hikisten treenien jälkeen. Treenijuomana raikas vesi on aina paras vaihtoehto virvoitusjuomien tai mehujen tapaisten sokeripommien sijaan.

Krav Maga -harrastus on erinomainen keino pudottaa painoa esimerkiksi saliharrastuksen ja lenkkeilyn lisäksi. Erilaisia ravintolisiä on sallittua käyttää harrastuksen ohessa, pitäen samalla mielessä terveellisen ruokavalion tasapainon.

Terveellisen ruokavalion lisäksi kamppailijan kannattaa huolehtia yöunien riittävyydestä. Riittävät yöunet parantavat Krav Magassa tärkeää reaktiovalmiutta ja auttavat jaksamaan paremmin puolitoistatuntiset harjoitussessiot.