Krav Maga – harrastuksen aloittaminen

Miten aloittaa Krav Maga –harrastus? Krav Magan eli kontaktitaistelun aloittamiseen löytyy useita vaihtoehtoja varsinkin suurimmista kaupungeista. Kyseessä on itsepuolustukseen pohjautuva, israelilaistaustainen taistelulaji, joka sopii täysi-ikäisille ja perusterveille henkilöille. Krav Magaa on mahdollista mukauttaa henkilökohtaisiin valmiuksiin sopivaksi. Kontaktitaistelu on laji, joka harjaannuttaa harrastajansa reaktiokykyä ja käy erinomaisesta kuntoilusta vaikkapa saliharrastuksen lisäksi. Kontaktitaistelun harrastaja oppii itsepuolustusta ja voimankäyttöä.

Martial arts

Krav Magan voi aloittaa kuka tahansa. Krav Maga –peruskursseja järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomea ja myös jotkin kuntosalit tarjoavat kontaktitaistelukursseja. Edistyneet ja voimankäyttöä harjaannuttavat kurssit on suunnattu usein ammattiryhmille, jotka voivat soveltaa oppimaansa työssään – esimerkiksi vartijoille, poliiseille sekä puolustusvoimain työntekijöille.

Krav Maga ei ole kilpailulaji. Se sopii henkilölle, joka haluaa haastaa itsensä maanläheisellä lajilla, eikä kilpailla muita vastaan. Sen alkuperäisenä perusperiaatteena on suojata Krav Magan osaajaa väkivalta- ja päällekäyntitilanteita vastaan. Kontaktitaistelu sisältää piirteitä useista eri lajeista; muun muassa painista, nyrkkeilystä ja aasialaisista taistelulajeista. Krav Magan ollessa fyysisesti melko raskas laji, on ennen harrastuksen aloittamista tärkeää tehdä kuntotesti ja tasokoe ja arvioida oma suorituskykynsä. On myös tärkeää olla tasapainoinen ja muita kunnioittava henkilö. Krav Maga –harrastus antaa jokaiselle mahdollisuuden kehittää itseään tuntemaan kehonsa ja valmiutensa paremmin. Lisäksi sen osaaminen tuo turvaa esimerkiksi paljon yksin matkustaville tai turvallisuusalalla työskenteleville.