Krav Maga – Varusteet

Mitä varusteita Krav Magaan tarvitsee? Tasokokeen Krav Maga -harjoitteluasun määrittelee se, minkä kansainvälisen organisaation standardien mukaan Krav Maga -tasokoe suoritetaan. Suomen Krav Maga Liitto määrittelee tasokoeasusteet viralliseksi paidakseen, jonka on oltava ohjaajalla musta ja harjoittelijalla harmaa. Lisäksi puetaan mustat harjoitteluhousut, joiden vasemmassa lahkeessa on oltava tyylisuuntamerkki sekä harjoittelijan tasomerkki. Näiden lisäksi oikeaan lahkeeseen voidaan kiinnittää seuran oma merkki.

5730001-groin-protection-and-training-weapons

Krav Magan harrastamiseen on myytävänä varustepaketteja, jotka sisältävät yleisesti käytettävät suojat, eli sääri-, käsi- ja alasuojat, hammassuojat, pääsuojan sekä avosormihanskat. On myös saatavilla kyynärpääsuojia. Krav Magassa käytettävien suojien tarkoituksena on turvata harrastajaa iskuilta, sillä vaikka kyseessä on kontaktilaji, ei harrastajien turvallisuudesta haluta joustaa. Kaikkia suojia käytetään yleensä harjoitteluasun päällä, ja suojissa ei ole suuria eroja sukupuolten välillä. Useilla suomalaisillakin seuroilla on omia varustemyyntejä, mutta esimerkiksi harjoitteluhousuihin kiinnitettäviä tyylisuuntamerkkejä ja tasokokeeseen tarvittavia paitoja voi myös tilata Internetistä.

Päällekarkaus- tai voimankäyttötilanteita harjoiteltaessa voidaan käyttää tekoaseita. Tällaisia tekoaseita, kuten esimerkiksi keinopistooleita ja muovisia veitsiä, voi tilata netistä. Niiden avulla on helpompi harjoitella aseistariisumista turvallisesti, mutta lisätä harjoittelutilanteeseen todentuntuisuutta. Myös nyrkkeilyhanskoja voidaan käyttää harjoiteltaessa nyrkkeilyä osana Krav Magaa.

Monet sivustot myyvät myös erilaista Krav Maga -harrastusrekvisiittaa, kuten T-paitoja ja huppareita. Harjoiteltaessa on kuitenkin syytä pitää päällä asianmukaiset Krav Maga -varusteet.