Krav Maga Vyöarvot

Krav Magan vyöarvot perustuvat judon vyöarvoihin. Krav Magassa on siis judon tapaan erivärisiä vöitä, jotka määrittelevät harrastajan tason. Krav Magassa käytetään seitsemää eri vyöarvoa; alin vyöarvo on valkoinen, seuraavat ovat keltainen, oranssi, vihreä, sininen ja ruskea, ja korkein vyöarvo on judon tapaan musta. Vyöarvot ovat kansainvälisesti yhtenäiset. Siinä, kuinka nopeasti ja minkälaiset vaatimukset vyöarvoissa nousemiselle on, on kuitenkin organisaatiokohtaisia eroja.

Vyöarvot

Vyöarvojen lisäksi on käytössä myös merkkiarvot, eli housuihin kiinnitettävät merkit, jotka kertovat, onko kyseessä harjoittelija (practioner), graduate eli jatkaja, vaiko asiantuntija (expert). Kaikille näistä on viisi alamerkkiä. Harjoittelijoille alamerkit ovat P1-P5, ja harjoittelijan tulee todistaa osaamisensa kaikissa näissä alamerkeissä saadakseen jatkajille tarkoitettuja G1-G5 -merkkejä. Harjoittelijoiden alamerkit ovat värien mukaan valkoisesta vihreään.

Suurimmalla osalla siviilivalmentajista on G-merkki. Pelkkä G-merkki, joita tarkoittavat värit vihreästä ruskeaan, ei kuitenkaan tee kenestäkään valmentajaa, vaan valmentajaksi haluavan tulee käydä erillinen valmentajakurssi. Korkeimmat merkit eli expert 1-5 ja master 1-3 on varattu mustan vyön saaneille. Expert 1-5 -merkkejä saadakseen Krav Maga -harrastajan tulee osoittaa erinomaiset taidot kaikissa alemmissa harjoittelija- ja graduate-tasoissa ja hänellä tulee olla erinomaiset kontaktitaistelukyvyt. Master 1-3 -merkkejä on myönnetty hyvin vähän. Niitä on lähinnä henkilöillä, jotka ovat omistaneet huomattavan paljon aikaansa Krav Magan kehittämiseen, taistelutyylien parantamiseen ja ovat antaneet lajille huomattavia uhrauksia.