Krav Magan periaatteet

Vaikka Krav Maga on kontaktilaji, pyritään sen avulla välttämään yhteenottoa mahdollisimman pitkään. Jos yhteenottoon kuitenkin päädytään, pyritään siitä selviämään mahdollisimman nopeasti. Krav Magassa annetut iskut saattavat aiheuttaa vakavia vammoja tai jopa vastustajan kuoleman, sillä niiden perusperiaatteena on osua vastustajan kehon kaikista haavoittuvimpiin paikkoihin – esimerkiksi silmiin, intiimialueille, niskaan, jalkoihin ja kasvoihin. Periaatteena on valmentaa harjoittelija-tasoisia Krav Maga -harrastajia oppimaan voimankäyttöä niin, että harjoittelija pystyy arvioimaan käyttämänsä voiman määrää. Lajin on myös oltava turvallista sen harrastajille, mikä on syynä monipuolisten Krav Maga -varusteiden käyttöön.

4205296-two-martial-artists-sparring

Krav Maga perustuu hyökkäyksiin ja niiltä suojautumiseen. Perusperiaatteena on hyödyntää kehon omia refleksejä niin, että yllättäviltäkin hyökkäyksiltä voidaan suojautua nopeasti ja tehokkaasti – riippumatta siitä, missä tilanteessa harrastaja on hyökkäyksen tapahtuessa. Krav Maga -harrastajat ovatkin tunnettuja nopeista reflekseistään, sillä laji harjaannuttaa refleksejä äkillisten hyökkäysten varalta.

Hyökkäyksen tapahtuessa yhteenotosta pyritään aina pääsemään mahdollisimman nopeasti loitommalle. Tämän periaatteen vuoksi Krav Magassa hyökkäyksen uhrin tulee itsepuolustuksen lisäksi pystyä pitämään silmällä ympäristöä muiden vastustajien, itsepuolustuksessa mahdollisesti auttavien esineiden ja mahdollisten pakoreittien varalta. Valmennuksessa saatetaan myös painottaa psykologisia aspekteja. Tällaisia ovat esimerkiksi ohjeet siitä, kuinka välttää fyysisiksi eskaloituvia yhteenottoja sanallisesti tai mahdollisimman vähäisen väkivallan turvin, kuinka tunnistaa hyökkäys ennen sen alkamista ja kuinka pitää silmällä ympäristöään mahdollisen hyökkääjän varalta.