Martin “Hitman” Kampmann

Martin Kampmann Frederiksen (s. 1982) on tanskalainen MMA (Mixed Martial Arts) kamppailulajien ammattilaisurheilija, joka kilpailee UFC:n (Ultimate Fighting Championship) 71 – 77 kiloisten sarjassa. Kampmann on alunperin kotoisin Tanskan Aarhusista ja hän aloitti painin harrastamisen vain 8-vuotiaana. Muutaman vuoden kuluttua hän vaihtoi lajin kuitenkin karateen. Lopulta hän siirtyi Muay Thain ja nyrkkeilyn pariin 14-vuotiaana. Koska Kampmanilla oli jo vankkaa kokemusta monesta eri kamppailulajista, oli hänen siirtymisensä MMA:n pariin varsin luonnollinen valinta vuonna 2000. Vuonna 2003 hän ryhtyi lopulta ammattilaiseksi, vain 21-vuotiaana.

Tälläkin hetkellä Kampmann ottelee UFC-sarjassa. Hän teki debyyttinsä UFC Fight Night 6:seen tullen Kalib Starnesin tilalle viime hetkellä. Kampmann voitti vastustajansa Crafton Wallacen heti ensimmäisellä kierroksella. Seuraavan voittonsa hän sai The Ultimate Fighter 4 –finaalissa otellessaan Thales Leitesia vastaan vuonna 2006. Kampmann on otellut kymmeniä ja taas kymmeniä loistavia otteluita, mutta yksi hurjimpia niistä oli kuitenkin UFC 68, jossa Kampmann oli jo tyrmätty kerran, mutta jatkoi ottelua tästä huolimatta, lopulta päihittäen vastustajansa, Drew McFedriesin.

Kampmann on luonut maineikkaan uran MMA-ottelijana UFC:ssa, mutta hänellä on myös toinen, varsin erilainen intohimon kohde, nimittäin pokeri. Hän on osallistunut useisiin pokeriturnauksiin ja niittänyt mukavasti menestystä myös Texas Hold ‘emin ja muiden rahapelien parissa.

http://img.mixedmartialarts.com/method=get&rs=100&q=75&x=-19&y=-1&w=240&h=320&ro=0&s=3AE9F5F5-1D09-6BFC-E5459ECD787251F1.jpgJostain syystä pokeriharrastajien joukossa on paljon Kampmannin kaltaisia monilahjakkuuksia: pokerin kärkinimistä löytyy ralliautoilijoita, golfin pelaajia, tennistähtiä ja jopa astrofyysikoita. Kampmanin tapauksessa kyseessä ovat erilaiset kamppailulajit, ja pokerista varmasti löytyy yllättävän useita samoja piirteitä kuin monipuolista kamppailutaitoa vaativassa MMA:ssa. Ainakin salamannopea tilannetaju, taktitointitaito ja looginen päättelykyky ovat omiaan tuomaan menestystä niin kamppailulajeissa kuin pokerissakin.