Perusliikkeet

Krav Magan perusliikkeisiin kuuluu muun muassa itsepuolustuspotkuja, kuristamista, iskuja, lyöntejä ja painia. Liikkeitä on satoja erilaisia, ja niitä on nimetty erilaisten käyttötilanteiden mukaan. On olemassa Krav Maga -liikkeitä ja -tekniikoita, joita voidaan käyttää puolustautuessa niin miekkaa kuin autovarastakin vastaan. Eri vyötasojen saavuttamiseksi osattavien perusliikkeiden määrä vaihtelee organisaatioittain ja joidenkin Krav Maga -seurojen vyökoelistaan saattaa kuulua vain kuusi- tai seitsemänkymmentä eri liikettä.

7155646-man-practicingKun kyseessä on itsepuolustus, on perusliikkeiden tarkoituksena joko suojautua hyökkäykseltä ja iskuilta tai päästä irti vastustajan otteesta. Tarkoitus on pystyä vastaamaan vastustajan liikkeisiin riippumatta siitä, onko vastustaja hyökkäyksen uhrin takana, edessä, sivulla, yllä taikka alla. Krav Magan perusliikkeissä on tarkoitus pystyä hyödyntämään vastustajan omaa voimaa tätä itseään vastaan ja onnistua iskemään vastustajaa kaikista haavoittuvimpiin ruumiinosiin.

Krav Magan perusliikkeitä ovat kuristusotteesta irti pääseminen, potkun torjuminen, vastustajan otteesta irti pääseminen, lyöntien torjuminen, puolustuspotku, aseesta riisuminen ja siltä suojautuminen, pääsy irti ranneotteesta sekä pääseminen pois tilanteesta, jossa kurkulla pidetään veistä.

Perusliikkeitä opetetaan harjoittelija- ja jatkokursseilla. Liikkeet ovat samoja, mutta siinä, mitä perusliikkeitä kursseille on sisällytetty, saattaa olla seurakohtaisia eroja. On olemassa esimerkiksi naisille suunnattuja kursseja, joilla painotetaan naisten mahdollisuutta torjua mahdollinen päällekarkaus. Kaikkia perusliikkeitä pyritään harjoittelemaan sekä ulko- että sisätiloissa, jotta hyökkäykseltä suojautuminen on mahdollista erilaisissa olosuhteissa, esimerkiksi liukkaissa tai pimeissä ympäristöissä.