Suojele itseäsi loukkaantumisilta

MMA-lajeissa loukkaantumisriski voi toisinaan olla melko suuri. MMA on lyhenne sanoista mixed martial arts ja on yleisnimitys täyskontaktilajeille, jotka sisältävät tekniikoita useista eri kamppailulajeista. Toisinaan puhutaan myös yleisesti vapaaottelusta. Erityisesti pään alueen vammat ovat loukkaantumisista vakavimpia ja niiltä suojautuminen on siksi kaikkein tärkein prioriteetti. Päähän kohdistuva isku vaurioittaa kudoksia, ensiksi kalloa ja pahimmassa tapauksessa aivoja ja voi siten aiheuttaa aivovamman syntymisen. Siksi juuri pään suojaamisesta onkin kaikissa rajummissa urheilulajeissa huolehdittava.

Lihasrevähtymät ja muut urheiluvammat

Vakavia aivovammoja yleisempiä MMA:ssa ja vapaaottelussa ovat erilaiset lihasrevähtymät ja muut tavallisemmat urheiluvammat. Urheiluvamman tavallinen syy on suuri rasitusmäärä tai liian nopeasti kasvanut harjoitusmäärä. Lievissä lihasvammoissa paraneminen käy yleensä itsestään ja tärkein hoito onkin lepo. Aktiiviselle liikkujalle voi levossa pysytteleminen olla joskus haastavaa, ja siksi toipumisen kannalta voi olla hyvä keksiä itselleen mielekästä tekemistä levon ja parantelun ajaksi. Suoratoistopalvelut, leffavuokrat, netin selailu tai nettikasinopelit kuten Videoslots voivat tuoda pelastuksen uuteen arkirytmiin.

Lepo on urheiluvamman paras hoito

Mikään ei korvaa levossa vietettyä aikaa, jolloin rikkoutuneet kudokset pääsevät uudistumaan ja vahvistumaan. Jokainen kilpailuhenkinen urheilija kuitenkin tietää, että lepuuttelu on helpommin sanottu kuin tehty. Malta kuitenkin pysytellä sohvannurkassa, pitää mahdollista tällin saanutta kehon osaa koholla, mahdollisesti kylmäpussin alla ja pidä mielesi kiireisenä muilla aktiviteeteillä kuten netti- tai kännykkäpeleillä, lueskelulla, leffoja katselemalla, tai käytä aikasi vaikkapa univelkojen kuittaamiseen. Pääasia on, että harjoituksessasi pyrit ehkäisemään vammojen syntymisen. Jos loukkaantuminen kuitenkin tapahtuu, anna paranemiselle aikaa.