Voimaharjoittelu Krav Magan apuna

Kontaktilajeilla on tapana olla hyvin fyysisiä, eikä Krav Maga ole tässä suhteessa poikkeus. Koska kyseessä on laji, jossa voimankäyttö korostuu, on voimaharjoittelu Krav Magan ohessa erinomainen tapa parantaa myös suoriutumista Krav Maga -harjoituksissa. Krav Magan oppeja työssään soveltavat turvallisuusalan ammattilaiset pystyvät näin tukemaan myös yleiskuntoaan töiden vaatimien standardien mukaisiksi.

219212-woman-flexing-muscles

Kuntosalilla käynti on erinomainen tapa lihaskunnon kasvattamiseen. Voimaharjoitteluvaihtoehtoina voivat olla esimerkiksi kaksi kokovartalotreeniä viikoittain, tai viisi lyhyempää harjoittelukertaa viikossa – mielellään niin, että viimeisin harjoittelukerta on Krav Maga -treenejä edeltävänä päivänä. Kuten muussakin kuntosali- ja voimaharjoittelussa tulee kyseeseen, myöskään Krav Maga -suorituksen paranemiseen tähtäävissä harjoituksissa ei tulisi rasittaa kehoaan liikaa. On erittäin tärkeää pitää ainakin yhdestä kahteen palautumispäivää viikottain kehon riittävän palautumisen edistämiseksi ja tapaturmariskin vähentämiseksi. Viisi lyhyttä viikottaista treenikertaa sopivat parhaiten niille harrastajille, joiden yleiskunto on jo valmiiksi hyvä ja joiden palautumiskyky on nopea.

Voimaharjoittelu tulee kohdistaa tavalliseen tapaan tasapainoisesti ympäri kehoa niin, että sekä ylä- että alavartalotreenit kulkevat käsi kädessä. Muun muassa painonnoston avulla tapahtuvan voimaharjoittelun lisäksi Krav Maga -harrastajalle on hyväksi harjoitella juoksua mahdollisten pakotilanteiden varalta. Juoksu on myös erinomaista voimaharjoittelua jalkalihaksille. Useimmilla kuntosaleilla kuntosaliohjaajat voivat avustaa Krav Maga –harrastajia luomalla heille mukautetun kuntosaliohjelman. Tämän lisäksi vinkkejä voimaharjoitteluun voi pyytää esimerkiksi seuransa Krav Maga –valmentajalta.